[O1] Światła do jazdy dziennej Hella LED /foto/

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sev
    L&K
    • 2007
    • 1295

danielosy, coś cytowanie Ci się rozjeżdża i nie wiadomo do końca o co chodzi...
    6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
    Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• danielosy
      Rider
      • 2010
      • 269
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

dowod ze idzie kupic tanio a dobry produkt tosa te moje bez modulu http://allegro.pl/1326268539-i1326268539.html i pasuja
      moja czarna perla
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275

Komentarz

• Jacek Wo.
        Ambiente
        • 2010
        • 221

Re: Pytanie odnosnie swiatel dziennych do O1 po lifcie 2003r

Zamieszczone przez danielosy
        hm o co chodzi teraz ???????
        O nic, chciałem w ten sposób wyrazić uznanie i podziekować za konkretną informację ... :szeroki_usmiech

Komentarz

• julek666
          Drive
          • 2008
          • 65

danielosy
          To te same co nasze? chyba nie mają tego modułu od automatycznego włączania? Kupiłeś takie? Bo cena o 100 zł. tańsze.
          Była OI 1.9 tdi ALH, 6 lat eksploatacji bez większych problemów. Szukamy godnego następcy czyli OII FL

Komentarz

• danielosy
            Rider
            • 2010
            • 269
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez julek666
            danielosy
            To te same co nasze? chyba nie mają tego modułu od automatycznego włączania? Kupiłeś takie? Bo cena o 100 zł. tańsze.
            tak to sa te same co nasze tylo takjak napisalem bez modulu wlaczania,tak jak juz napisalem wyzej modol juz mam wiec te beda na zapas go gwarancja sie z moich juz skonczyla a tak bede mial w zapasie. Rozmawialem z kolego i juz wiem czemu moje 1 poszly swiatla bo je zalalem one sa wodoszczelne tylko na krotki czas albo jak pada albo jak sie auto myje itp ale moje byly utopione z 5razy w tym roku i przez dluzszy czas w brudnej zaliscialej wodzie z blotem.... a stalo sie to przez te powodzie tegoroczne w zabrzu jak wracalem z pracy to przez okolo hmmm 500 byly caly czas pod woda i tak z 3 razy w jednym dniu praktycznie rejestracji nie bylo widac tyle wody bylo w zabrzu sosnicy a innej drogi nie bylo wiec musialem przeprawic sie przez wooody teraz juz pozabezpieczalem silikonem specialnym tak jak sie klei wtyczki w samochodach ciezarowych lub naczepach i teraz juz nic sie nie dzieje al e jak byla okazja to kupilem na aukcji za 100 wydaje mi sie ze sie oplacalo jak uwazasz tym bardziej ze mocowania beda pasowac hehehe

[ Dodano: Sob 27 Lis, 10 22:37 ]
            [quote="julek666"] ale fure wypucowal :P
            moja czarna perla
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275

Komentarz

• Mickul
              RS
              • 2010
              • 2847

Montował ktoś może światła do jazdy dziennej, ale okrągłe? Bo te LED-owe listwy do mnie nie przemawiają.

Komentarz

• _ANIOŁ_
                Rider
                • 2010
                • 277

Panowie kupiłem sobie zestam ledów i mam z modułu 3 kabelki. Gdzie mogę się podłączyć, gdzie będzie zasilanie zaraz po odpaleniu silnika?

Komentarz

• broda1920
                  Drive
                  • 2010
                  • 69

swiatła

witam panowie właśnie tez mnie wzieło na światła dziennej jazdy, na allegro znalazłem , zamówiłem i mam juz w domu, ziś wziołem sie na pierwsze przymiarki i wydaje mi sie ze bedzie ok tylko pytanie otóż , chce je zamontowąć w kratki z godnie z wymiarami itd , typ padł górna cześć kratki ok wszystko ładnie tylko ze te kratki są lekko pod kątem i czy ja moge też te swiatła lekko pod kątem je zamontowąc , czy muszą być jak to napisąć prostopadle do drogi?moze zdj coś pomoże 1 czy 2 bedzie Ok?
                  doradzcie koledzy a póznie sie pochwale bo nowy zakupa swiatełka to :
                  Załączone pliki

Komentarz

• _ANIOŁ_
                    Rider
                    • 2010
                    • 277

Muszą patrzeć równo prosto, także część dasz w głąb kratki, część na równo...

Komentarz

• muhammad
                      Classic
                      • 2010
                      • 3

Zamieszczone przez Mickul
                      Montował ktoś może światła do jazdy dziennej, ale okrągłe? Bo te LED-owe listwy do mnie nie przemawiają.
                      a proszę bardzo!
                      Załączone pliki

Komentarz

• zepter00
                        RS
                        • 2008
                        • 2304

A ciekawe ,ciekawe.... Jak to się wabi i gdzie tego szukać?
                        Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• muhammad
                          Classic
                          • 2010
                          • 3

Zamieszczone przez zepter00
                          A ciekawe ,ciekawe.... Jak to się wabi i gdzie tego szukać?
                          ja kupowałem na allegro- gościu był z Lublina i dałem za nie coś około 120zl- dzisiaj nie mogę go znaleźć ale to takie same jak na tej aukcji http://allegro.pl/swiatla-dzienne-ja...558368087.html

Komentarz

• Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

muhammad, najlepiej zrobione dzienne w O1 jakie widziałem

Komentarz

• broda1920
                              Drive
                              • 2010
                              • 69

troszke opóznione ale są juz zdjecia moich wypocin myśle ze jest ok
                              Załączone pliki

Komentarz

• irek6
                                Classic
                                • 2009
                                • 35

ma ktoś z Was coś takiego

i może coś więcej na ten temat napisać

Komentarz

• pablo2374
                                  Drive
                                  • 2011
                                  • 76

Serdecznie podziękowania dla danielosy, za przeszkolenie w zakresie podłączenia światełek, chyba się zdecyduje i sobie zamontuje :wink:

Komentarz

• Ayu
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 4154

irek6, było nie raz pisane na forum, że to mega -kupa jakościowa. Zyskasz tylko disco - sznyt, żadnej poprawy.

Komentarz

• pablo2374
                                      Drive
                                      • 2011
                                      • 76

Mam pytanko do tych co już założyli sobie światła do jazdy dziennej, mianowicie dziś kupiłem sobie w/w światła wraz z automatycznym włącznikiem i tu mam problem:
                                      otóż z automatu wychodzi 5 przewodów:
                                      1. czerwony (z bezpiecznikiem) - to wiadomo + do akumulatora
                                      2. czarny - też wiadomo to - do akumulatora
                                      3. żółty - wejście sygnału świateł mijania - ten to chyba podpinam pod postojówki? czy tak? ops:
                                      4. niebieski - wejście sygnału zapłonu - no i tu dylemat gdzie go podłączyć :?
                                      5. biały - wyjście 12V - podłączenie świateł do jazdy dziennej - no tu też jasna sprawa
                                      Także mam prośbę o wyłożenie "tępakowi z elektryki" gdzie podłączyć kable z poz.3 a zwłaszcza kabel niebieski z poz.4
                                      dziękuje za pomoc

Komentarz

• Eidos71
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2050
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jeżeli chodzi o niebieski przewód (pozycja 4) - musisz znaleźć bezpiecznik w skrzynce w komorze silnika, na który idzie sygnał zapłonu (albo podpinać się pod stacyjkę). Przynajmniej ja mam tak rozwiązane (opcja z bezpiecznikiem) w swoim obecnym autku. A co do przewodu żółtego (pozycja 3) - podpinasz się pod światłą mijania, a nie postojówki (przewód ten odpowiada za przesłanie sygnału do centralki dziennych, że poszło napięcie na światłą mijania, a co za tym idzie - należy odciąć zasilanie dla świateł dziennych). Jeżeli się mylę - poprawcie :-)
                                        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• pablo2374
                                          Drive
                                          • 2011
                                          • 76

A co do przewodu żółtego (pozycja 3) - podpinasz się pod światłą mijania, a nie postojówki (przewód ten odpowiada za przesłanie sygnału do centralki dziennych, że poszło napięcie na światłą mijania, a co za tym idzie - należy odciąć zasilanie dla świateł dziennych).
                                          Eidos71,a to nie postojówki (które są przed mijania) mają dać sygnał do centralki ???

Komentarz

• Eidos71
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2050
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie - jeżeli podłączysz dzienne do postojówek, to dzienne w ogóle się nie zapalą, bo centralka dostanie od razu sygnał, że prąd poszedł na lampy i trzeba odłączyć dzienne. Centralka ma za zadanie odłączyć dzienne, gdy zaświecą się mijania, a nie - gdy zaświecą się pozycyjne.
                                            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• pablo2374
                                              Drive
                                              • 2011
                                              • 76

serdeczne dzięki, światełka założone :lol:

Komentarz

• mixer2001
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 10

Witam wszystkich serdecznie. Ponieważ wiele osób ma to samo pytanie (włączając mnie), to czy ktoś z bardziej doświadczonych kolegów mógłby "łopatologicznie" wyjaśnić - pod który bezpiecznik w bloku bezpieczników octavii I ,znajdującym się w przedziale silnika ,należy podpiąć ten osławiony "plus po stacyjce". Rozumiem, że mówimy o bloku bezpieczników na akumulatorze.
                                                Prawdziwy Samuraj powinien umieć ukrywać miecz za uśmiechem....

Komentarz

• broda1920
                                                  Drive
                                                  • 2010
                                                  • 69

mixer2001
                                                  przyjacielu ja podpiołem bodajze pod ASR/ABS w bezpiecznik któey jest po otwarciu drzwi czyli w srodku

Komentarz

• mixer2001
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 10

Zamieszczone przez broda1920
                                                    mixer2001
                                                    przyjacielu ja podpiołem bodajze pod ASR/ABS w bezpiecznik któey jest po otwarciu drzwi czyli w srodku
                                                    Dzięki Ale ja chciałbym nie ciągnąć do kabiny, tylko tak jak Eidos71, który pisze, że podpiął się pod bezpiecznik w przedziale silnikowym
                                                    Prawdziwy Samuraj powinien umieć ukrywać miecz za uśmiechem....

Komentarz

Pracuję...